مجله خبری

10 گیاه و ادویه خوشمزه با فواید سلامتی قدرتمند

استفاده از گیاهان و ادویه ها در طول تاریخ بسیار مهم بوده است، علم مدرن اکنون نشان داده است که بسیاری از آنها در واقع فواید سلامتی قابل توجهی دارند.

در اینجا 10 مورد از سالم ترین گیاهان و ادویه جات در جهان که توسط تحقیقات پشتیبانی شده است، آورده شده است.

1. دارچین سطح قند خون را کاهش می دهد و اثر قوی ضد دیابت دارد.

دارچین یک ادویه محبوب است که در انواع دستور العمل ها و محصولات پخته یافت می شود.

حاوی ترکیبی به نام سینامالدئید است،  که مسئول خواص دارویی دارچین است.

دارچین دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قوی است، به مبارزه با التهاب کمک می کند و نشان داده شده است که کلسترول و تری گلیسیرید خون را کاهش می دهد.

اما جایی که دارچین واقعاً می درخشد، تأثیر آن بر سطح قند خون است.

دارچین می‌تواند قند خون را با مکانیسم‌های مختلفی کاهش دهد، از جمله با کند کردن تجزیه کربوهیدرات‌ها در دستگاه گوارش و بهبود حساسیت به انسولین.

مطالعات نشان داده است که دارچین می تواند قند خون ناشتا را 10 تا 29 درصد در بیماران دیابتی کاهش دهد که مقدار قابل توجهی است.

دوز موثر معمولاً 0.5-2 قاشق چایخوری دارچین در روز یا 1-6 گرم است.

2. مریم گلی می تواند عملکرد مغز و حافظه را بهبود بخشد

Sage نام خود را از کلمه لاتین Salvere گرفته است که به معنای نجات دادن است.

این گیاه به دلیل خواص درمانی خود در قرون وسطی شهرت زیادی داشت و حتی برای جلوگیری از طاعون استفاده می شد.

تحقیقات کنونی نشان می دهد که مریم گلی ممکن است بتواند عملکرد مغز و حافظه را بهبود بخشد، به خصوص در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر.

بیماری آلزایمر با کاهش سطح استیل کولین، یک پیام رسان شیمیایی در مغز همراه است. مریم گلی از تجزیه استیل کولین جلوگیری می کند.

در یک مطالعه 4 ماهه بر روی 42 فرد مبتلا به بیماری آلزایمر خفیف تا متوسط، عصاره مریم گلی بهبود قابل توجهی در عملکرد مغز ایجاد کرد.

مطالعات دیگر نیز نشان داده است که مریم گلی می تواند عملکرد حافظه را در افراد سالم، چه جوان و چه مسن، بهبود بخشد.

3. نعناع فلفلی درد IBS را تسکین می دهد و ممکن است حالت تهوع را کاهش دهد

استفاده از نعناع در طب عامیانه و رایحه درمانی سابقه طولانی دارد.

همانطور که در مورد بسیاری از گیاهان وجود دارد، این جزء روغنی است که حاوی عوامل مسئول اثرات سلامتی است.

بسیاری از مطالعات نشان داده اند که روغن نعناع می تواند مدیریت درد در سندرم روده تحریک پذیر یا IBS را بهبود بخشد.

به نظر می رسد که با شل کردن عضلات صاف روده بزرگ عمل می کند، که درد ناشی از حرکات روده را تسکین می دهد. همچنین به کاهش نفخ شکم، که یک علامت رایج گوارشی است، کمک می کند.

همچنین برخی از مطالعات نشان می دهد که نعناع فلفلی در رایحه درمانی می تواند به مبارزه با حالت تهوع کمک کند.

در مطالعه ای روی بیش از 1100 زن در حال زایمان، رایحه درمانی نعناع باعث کاهش قابل توجهی در حالت تهوع شد. همچنین نشان داده شده است که تهوع بعد از جراحی و زایمان سزارین را کاهش می دهد.

4. زردچوبه حاوی کورکومین است، ماده ای با اثرات ضد التهابی قوی

حاوی چندین ترکیب با خواص دارویی است که مهمترین آنها کورکومین است، کورکومین یک آنتی اکسیدان فوق العاده قوی است که به مبارزه با آسیب اکسیداتیو و تقویت آنزیم های آنتی اکسیدانی بدن کمک می کند.

این مهم است، زیرا اعتقاد بر این است که آسیب اکسیداتیو یکی از مکانیسم های کلیدی در قدیمی و بسیاری از بیماری ها است.

کورکومین همچنین به شدت ضد التهاب است، تا جایی که با اثربخشی برخی از داروهای ضد التهابی مطابقت دارد.

با توجه به اینکه التهاب طولانی مدت و سطح پایین تقریباً در هر بیماری مزمن غربی نقش مهمی ایفا می کند، تعجب آور نیست که ببینیم کورکومین با انواع فواید سلامتی مرتبط است.

مطالعات نشان می دهد که می تواند عملکرد مغز را بهبود بخشد، با آلزایمر مبارزه کند، خطر بیماری قلبی و سرطان را کاهش دهد و آرتریت را تسکین دهد.

5. ریحان تولسی یا مقدس به مبارزه با عفونت ها و تقویت ایمنی کمک می کند

نباید با ریحان معمولی یا ریحان تایلندی اشتباه گرفت، ریحان مقدس در هند یک گیاه مقدس محسوب می شود.

مطالعات نشان می دهد که ریحان مقدس می تواند از رشد طیف وسیعی از باکتری ها، مخمرها و کپک ها جلوگیری کند.

یک مطالعه کوچک همچنین نشان داد که می تواند عملکرد سیستم ایمنی را با افزایش سلول های ایمنی خاص در خون تقویت کند.

ریحان مقدس همچنین با کاهش سطح قند خون قبل و بعد از غذا و همچنین درمان اضطراب و افسردگی مرتبط با اضطراب مرتبط است.

با این حال، این مطالعات بسیار کوچک بودند، و قبل از ارائه هر گونه توصیه، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

6. فلفل کاین حاوی کپسایسین است که به کاهش اشتها کمک می کند و ممکن است خواص ضد سرطانی داشته باشد.

فلفل کاین نوعی فلفل چیلی است که برای تهیه غذاهای تند استفاده می شود.

ماده فعال موجود در آن کپسایسین نام دارد که در بسیاری از مطالعات نشان داده شده است که باعث کاهش اشتها و افزایش چربی سوزی می‌شود.

به همین دلیل، یک عنصر رایج در بسیاری از مکمل های تجاری کاهش وزن است.

یک مطالعه نشان داد که افزودن 1 گرم فلفل قرمز به وعده های غذایی باعث کاهش اشتها و افزایش چربی سوزی در افرادی می شود که به طور منظم فلفل مصرف نمی کنند.

با این حال، هیچ تاثیری در افرادی که عادت به خوردن غذاهای تند داشتند، وجود نداشت، که نشان می‌دهد تحمل نسبت به اثرات ممکن است ایجاد شود.

برخی از مطالعات حیوانی همچنین نشان داده اند که کپسایسین با انواع خاصی از سرطان از جمله سرطان ریه، کبد و پروستات مبارزه می کند.

7. زنجبیل می تواند حالت تهوع را درمان کند و دارای خواص ضد التهابی است

زنجبیل یک ادویه محبوب است که در چندین شکل از طب جایگزین استفاده می شود.

مطالعات به طور مداوم نشان داده اند که 1 گرم یا بیشتر زنجبیل می تواند با موفقیت حالت تهوع را درمان کند.

همچنین به نظر می رسد که زنجبیل دارای خواص ضد التهابی قوی است و می تواند به مدیریت درد کمک کند.

یک مطالعه بر روی افراد در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ نشان داد که 2 گرم عصاره زنجبیل در روز نشانگرهای التهاب روده بزرگ را به همان روشی که آسپرین دارند کاهش می دهد.

تحقیقات دیگر نشان داد که مخلوطی از زنجبیل، دارچین، ماستیک و روغن کنجد باعث کاهش درد و سفتی افراد مبتلا به آرتروز می شود. این اثربخشی مشابه درمان با آسپرین یا ایبوپروفن داشت.

8. شنبلیله کنترل قند خون را بهبود می بخشد

شنبلیله برای تقویت میل جنسی مورد استفاده قرار می گیرد.

در حالی که اثرات آن بر سطح تستوسترون قطعی نیست، به نظر می رسد شنبلیله اثرات مفیدی بر قند خون دارد.

حاوی پروتئین گیاهی 4 هیدروکسی ایزولوسین است که می تواند عملکرد هورمون انسولین را بهبود بخشد.

بسیاری از مطالعات انسانی نشان داده اند که حداقل 1 گرم عصاره شنبلیله در روز می تواند سطح قند خون را به ویژه در افراد دیابتی کاهش دهد.

9. رزماری می تواند به جلوگیری از آلرژی و احتقان بینی کمک کند

ماده فعال رزماری اسید رزمارینیک نام دارد.

نشان داده شده است که این ماده پاسخ های آلرژیک و احتقان بینی را سرکوب می کند.

در مطالعه‌ای با 29 نفر، هر دو دوز 50 و 200 میلی‌گرم اسید رزمارینیک علائم آلرژی را سرکوب کرده و تعداد سلول های ایمنی در مخاط بینی نیز با کاهش احتقان کاهش یافت.

10. سیر می تواند با بیماری مبارزه کند و سلامت قلب را بهبود بخشد

در طول تاریخ باستان، استفاده اصلی از سیر به دلیل خواص دارویی آن بوده است.

اکنون می دانیم که بیشتر این اثرات سلامتی به دلیل ترکیبی به نام آلیسین است که مسئول بوی مشخص سیر است.

مکمل سیر برای مبارزه با بیماری ها از جمله سرماخوردگی شناخته شده است.

اگر اغلب سرما می‌خورید، افزودن سیر بیشتر به رژیم غذایی‌تان می‌تواند فوق‌العاده مفید باشد.

همچنین شواهد قانع کننده ای برای اثرات مفید بر سلامت قلب وجود دارد.

برای کسانی که کلسترول بالایی دارند، به نظر می رسد مکمل سیر کلسترول کل و/یا LDL را حدود 10 تا 15 درصد کاهش می‌دهد.

مطالعات انسانی همچنین دریافتند که مکمل سیر باعث کاهش قابل توجه فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا می شود در یک مطالعه، این دارو به اندازه یک داروی کاهش دهنده فشار خون موثر بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *