ادویه جات را میتوان با روش های مختلفی از جمله عملیات حرارتی، پرتودهی و عملیات شیمیایی ضدعفونی کرد.
عملیات حرارتی:
عملیات حرارتی یک روش رایج برای ضدعفونی کردن ادویهجات محسوب نمیشود زیرا حرارت باعث میشود روغن های فرار در ادویه آزاد شوند و عطر و طعم خود را در مدت چند روز از دست بدهند.
روش کار عملیات حرارتی به این صورت است که ادویهجات برای مدت زمان خاصی در معرض دمای بالا قرار می گیرند تا هر گونه باکتری یا سایر عوامل بیماری زا را که ممکن است وجود داشته باشد از بین ببرد. عملیات حرارتی را می توان با استفاده از بخار، هوای گرم یا حرارت خشک، بسته به نوع ادویه و نتیجه دلخواه انجام داد.

پرتودهی:
پرتودهی روش دیگری است که گاهی برای ضدعفونی ادویهجات استفاده می شود. در این روش ادویهجات در معرض مقدار کنترل شده اشعه یونیزان قرار می گیرند که هر میکروارگانیسمی را که ممکن است وجود داشته باشد از بین می برد. پرتودهی ایمن و موثر در نظر گرفته می شود، و معمولا رایج ترین و بهترین روش پرتودهی است که در ایران هم از این روش استفاده میشود.

عملیات شیمیایی:
عملیات شیمیایی گزینه دیگری برای ضدعفونی ادویهجات است. از مواد شیمیایی مانند اکسید اتیلن یا پراکسید هیدروژن می توان برای از بین بردن باکتری ها و سایر عوامل بیماری زا استفاده کرد. با این حال، عملیات شیمیایی ممکن است مواد شیمیایی باقیمانده روی ادویهجات باقی بگذارد که می تواند برای برخی از مصرف کنندگان نگران کننده باشد.

صرف نظر از روش استفاده شده، مهم است که اطمینان حاصل شود که ادویه ها به درستی تمیز و ضد عفونی شده اند تا از بیماری های ناشی از غذا جلوگیری شود.