آموزش آشپزی

طرز تهیه خورشت قیمه

خورشت قیمه یک غذای سنتی و محبوب ایرانی است که با ترکیب بی‌نظیری از گوشت، لپه، سیب‌زمینی سرخ‌شده و ادویه‌های معطر تهیه می‌شود و طعمی لذیذ و دل‌چسب دارد.

مواد لازم خورشت قیمه برای ۴ نفر

گوشت گوسفندی3۰۰ گرم
لپه150 گرم
رب گوجه فرنگی2 ق غ
لیمو عمانی 2 عدد
پیاز1 عدد بزرگ
سیب زمینی 2 عدد
زرد چوبه1 ق چ
ادویه مخصوص خورشت قیمه1 ق غ
دارچین1/2 ق چ
نمکبه میزان لازم
فلفل سیاهبه میزان لازم
آب4 تا 5 لیوان
روعنبه مقدار لازم

زمان آماده سازی


15 دقیقه

زمان پخت


2:30 ساعت

مرحله اول

آماده‌سازی مواد:

ابتدا لپه را بشویید و در آب سرد حداقل یک ساعت خیس کنید. لیمو عمانی‌ها را سوراخ کرده و در کمی آب بگذارید تا تلخی آن‌ها گرفته شود.


مرحله دوم

سرخ کردن پیاز:

پیاز را ریز خرد کرده و در قابلمه‌ای با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی شود.


مرحله سوم

اضافه کردن گوشت:

گوشت خورشتی را به پیازها اضافه کرده و با زردچوبه تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود.


مرحله چهارم

اضافه کردن لپه:

لپه خیس‌خورده را به گوشت و پیاز اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید تا طعم‌ها به خوبی به هم برسند.


مرحله پنجم

افزودن رب و ادویه‌ها:

رب گوجه‌فرنگی را به مواد اضافه کرده و به‌خوبی تفت دهید تا خامی رب گرفته شود. سپس نمک، فلفل سیاه، و دارچین را به غذا بیفزایید.


مرحله ششم

اضافه کردن آب و لیمو عمانی:

۴ تا ۵ لیوان آب به مواد اضافه کنید. لیمو عمانی‌های خیس‌خورده را نیز در این مرحله داخل قابلمه بیندازید و اجازه دهید خورشت با حرارت ملایم به آرامی بپزد


مرحله هفتم

پخت آرام خورشت:

اجازه دهید خورشت حدود ۲ ساعت روی حرارت ملایم پخته شود تا گوشت کاملاً نرم و لپه‌ها پخته شوند.


مرحله هشتم

سرخ کردن سیب‌زمینی:

در این زمان، سیب‌زمینی‌ها را به صورت خلالی برش دهید و سرخ کنید.


مرحله نهم

جا افتادن خورشت:

زمانی که خورشت غلیظ و جا افتاد، در 15 دقیقه نهایی ادویه مخصوص قیمه را اضافه کنید و سپس آن را از روی حرارت بردارید و با سیب‌زمینی‌های سرخ‌شده تزئین کنید.


نکات کلیدی:

برای طعم بهتر، می‌توانید به خورشت کمی زعفران دم‌کرده اضافه کنید.

استفاده از ادویه‌های خالص و با کیفیت مانند فلفل سیاه تأثیر زیادی در طعم نهایی دارد.


جمع‌بندی: این خورشت قیمه ساده و خوشمزه می‌تواند یک غذای سنتی و مقوی برای مهمانی‌ها و دورهمی‌های خانوادگی باشد. توجه به جزئیات و استفاده از مواد اولیه تازه و باکیفیت، راز خوشمزگی این خورشت است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *